Це оформили у той самий день, фотографію про який Гуйман-старший видалив зі свого Facebook-акаунта.

Дві квартири, право власності на які втратив у травні-2022 року голова Дніпропетровської обласної організації партії «Опозиційна платформа – За життя» («ОПЗЖ»), перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Гуфман Геннадій Леонідович не є проданими, а є подарованими.

Раніше ми помилково написали «Дві квартири в один день продав глава «ОПЗЖ» Дніпропетровщини».

Насправді, як виявилося з Відомостей з Державого реєстру речових прав на нерухоме майно, Геннадій Гуфман подарував обидві квартири Гуфману Семену Геннадійовичу, 02.05.1998 р.н.

Цікаво, що договіра дарування та їхню реєстрацію Гуфмани оформили у той самий день, коли Гуфман-старший сфотографувався біля Монументу вічної слави в Дніпрі на так званий День перемоги, тобто 09 травня 2022 року.

Також цікаво, що цей запис с фотографією в «День перемоги» зі свого Facebook-акаунта Геннадій Гуфман у червні-2022 видалив.

Видалене фото

Нагадаймо, сумарно ці дві квартири станом на листопад-2022 коштували на ринку майже 20 мільйонів гривень, але чиновник задекларував, що придбав їх за 8,5 мільйонів гривень.

Так, спочатку Геннадій Гуфман задекларував зміни до майнового стану на суму 564.250 грн в результаті купівлі у вересні-2021 квартиру на 45 кв.м у Житловому комплексі (ЖК) «Женева» на вул. Костомарівській, 1-А у м. Дніпро.

Цей ЖК збудувала компанія «БМТ-Дніпро». Засновників її двоє:

  • соратник та діловий партнер Гуфмана Євген Ліфшиць,
  • родич Корбана – Ігор Бірман.

На ринку (за оголошеннями в Інтернеті) подібні, як на куплену Геннадієм Гуфманом, квартири в «Женеві» коштують біля $60.000, або півтора мільйона гривень.

Друга квартира – на 297,7 кв.м, розташована у Житловому комплексі «Каскад Плаза» за адресою: бульвар Катеринославський, 1 у м. Дніпро.

Її чиновник купив буцімто за 7.800.000 гривень у листопаді-2021. Подібні у ЖК «Каскад Плаза» коштували від 18 мільйонів гривень.

Також нагадаємо, що з доходу, отриманого від продажу нерухомості, що перебуває у володінні продавця менше трьох років, необхідно платити 18% податку.

Також ми раніше повідомляли:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Як будуть відбирати російські активи в Україні за новим алгоритмом
У Канаді заблокували російських активів на сотні мільйонів доларів