Разом – 340 квадратних метрів.

Біля пів року перебували у власності голови Дніпропетровської обласної організації партії «Опозиційна платформа – За життя» («ОПЗЖ»), першого заступника голови Дніпропетровської обласної ради Гуфмана Геннадія Леонідовича квартири, придбані торік.

Про них раніше писалося у публікації «Перший замголови Дніпровської облради придбав 340 кв.м житла».

Спочатку чиновник задекларував зміни до майнового стану на суму 564.250 грн в результаті купівлі у вересні-2021 квартиру на 45 кв.м у Житловому комплексі (ЖК) «Женева» на вул. Костомарівській, 1-А у м. Дніпро.

Цей ЖК збудувала компанія «БМТ-Дніпро». Засновників її двоє:

  1. соратник та діловий партнер Гуфмана Євген Ліфшиць,
  2. родич Корбана – Ігор Бірман.

На ринку (за оголошеннями в Інтернеті) подібні, як на куплену Геннадієм Гуфманом, квартири в «Женеві» коштують біля $60.000, або півтора мільйона гривень.

Друга квартира – на 297,7 кв.м, розташована у Житловому комплексі «Каскад Плаза» за адресою: бульвар Катеринославський, 1 у м. Дніпро.

Її чиновник купив буцімто за 7.800.000 гривень у листопаді-2021. Подібні у ЖК «Каскад Плаза» коштували від 18 мільйонів гривень.

Обидві квартири Геннадій Гуфман продав в один день травня-2022, йдеться в моніторингу YouControl.

Реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, наразі закритий, а реєстр нерухомості працює з обмеженнями, тому подивитися, за скільки перший замголови Дніпропетровської облради продав свої квартири – неможливо.

Також нагадаємо, що з доходу, отриманого від продажу нерухомості, що перебуває у володінні продавця менше трьох років, необхідно буде сплатити 18%.

Раніше ми також повідомляли:

Громадянину росії належить завод з виробництва солодкої вати на Дніпропетровщині
У Філатова фірмі, якою керує менеджерка Корбана, замовили зовнішньої реклами ще на мільйон