«Необхідно здійснити додаткові заходи контролю».

Відповідно до Положення про порядок здійснення провадження Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, відкрито провадження стосовно ймовірного порушення працівниками Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз (ДНДІСЕ) вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Про це стало відомо з листа, який надійшов ГО «ЛАРП», за підписом заступника керівника Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (Омбудсмана) Івана Вервейко.

Лист з Секретаріату Омбудсмена

«З метою з’ясування обставин справи, на підставі статті 101 Конституції України, статей 13,17, 22 Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» та статті 17 Закону України «Про доступ до публічної інформації» до Інституту (ДНДІСЕ – авт.) буде направлено відповідний лист.

З огляду на зазначене та оскільки порушене питання потребує здійснення подальшої перевірки, інформуємо про прийняття рішення щодо відкриття провадження за Вашої заявою», – йдеться зокрема в листі.

Раніше ГО «ЛАРП» (Громадська організація «Люстраційна Антикорупційна рада Придніпров’я», що є редакцією інтернет-газет «Лица» – www.litsa.com.ua, та «Антикорупційне Придніпров’я» – larp.media) звернулася до ДНДІСЕ із запитом на публічну інформацію.

Ми просили надати такі документи:

  1. накази про призначення працівників Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України (ДНІПРОНДІСЕ; код ЄДРПОУ: 26238495) за період з 01.12.2022 – 31.03.2023 року;
  2. накази про звільнення працівників ДНІПРОНДІСЕ (код ЄДРПОУ: 26238495) за період з 01.12.2022 – 31.03.2023 року;
  3. документи (платіжно-розрахункові відомості, табелі обліку робочого часу, відомості нарахування з заробітної плати та інші документи, які є готовим продуктом), на підставі яких здійснювалися відповідні нарахування заробітної плати працівників ДНІПРОНДІСЕ (код ЄДРПОУ: 26238495) за період з 01.12.2022 – 31.03.2023 року.

Але керівництво ДНДІСЕ відмовилось надати публічну інформацію.

За даними ГО «ЛАРП», після того, як голову комісії з перевірки діяльності  ДНІПРОНДІСЕ у грудні 2022 р. Розумного Сергія Михайловича призначили у кінці грудня 2022р. керівником ДНІПРОНДІСЕ, в цій установі почалися масові звільнення та заміщення вакантних посад без конкурсів неспеціалістами.

Також ми повідомляли:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Суддя просить їй доказати, що директором «Паркт Сервіс Группе» є Бацун
Під фірму Корбана виписали «аукціон» в ProZorro