За 2022 рік завдяки Національному антикорупційному бюро (НАБУ), Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) та Вищому антикорупційному суду (ВАКС) на потреби Збройних сил України передали понад 1,22 млрд грн.

Про це повідомив голова «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін.

За його словами, тільки у грудні Сили оборони України отримали майже 114 мільйонів гривень та $683 тисячі завдяки активній роботі антикорупційних органів. 

Як раніше повідомляло «Антикорупційне Придніпров’я», у держбюджет України надійшло 17 мільярдів гривень з рахунків російських банків.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб забезпечив перерахування 17 мільярдів гривень з рахунків російських банків, які ліквідуються, до спеціального фонду державного бюджету.

Зокрема, з рахунків ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» та АТ «Міжнародний резервний банк», що ліквідуються, перерахували кошти у розмірі: 3,169 мільярди гривень; 4,672 мільйонів євро; 372,2 мільйонів доларів США; 53.227 фунтів стерлінгів; 917.426 швейцарських франків; 43.903 злотих.

Рішення прийняла виконавча дирекція Фонду на виконання рішення РНБО «Про примусове вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів» та розпорядження Кабінету міністрів «Деякі питання проведення примусового вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів».

Нагадаємо, Фонд розпочав ліквідацію зазначених вище банків 25 лютого на підставі рішень правління Національного банку України.

Разом з тим, існують проблеми з арештованим в Україні російським майном. 

Серед іншого, з арештованим майном пов’язаного з «Ростехом» підприємства у Нікополі є проблеми.

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) виявило проблеми з майном «ВСМПО Титан Україна» у Нікополі Дніпропетровської області.

Агентство зазначає, що згідно з публічно озвученою правоохоронцями інформацією, власником зазначеної компанії є корпорація, яка, у свою чергу, входить до російської державної корпорації «Ростех» – розробника і виробника продукції для військово-промислового комплексу рф.

АРМА отримало в управління арештовані корпоративні права, основі засоби та виготовлену продукцію «ВСМПО Титан Україна». Про нього «Антикорупційне Придніпров’я» вже писало.

Співробітники Агентства встановили, що дані про арештоване майно в ухвалах суду відрізняються від того, що є насправді. Також вони заявили про неможливість встановлення відповідності кількісних та інших характеристик деякого майна без залучення експертів. АРМА проводить відповідні заходи. 

Крім того, в Агентстві з розшуку та менеджменту активів заявляють, що зазначені активи передали в рамках різних кримінальних проваджень та різними судовими ухвалами, які визначають різні шляхи управління. В межах одного провадження активи передали для передачі управителям, тоді як в межах іншого – для реалізації на торгах. Можливість виконати обидві ухвали, які накладають на Агентство різні обов’язки, відсутня так само, як і дискреційний вибір одного зі шляхів управління.

У Кривому Розі торговець піротехнікою за шість тисяч перетворив адмінсправу на кримінальну
В газеті забороненої «ОПЗЖ» замовила піар міськрада Дніпра