Нікого.

На встановленні дорожних знаків у місті Дніпрі у березні-серпні 2019 року міськбюджет втратив 2.709.891,14 грн.

Про це йдеться у вироку від 24 червня 2022 року, який вступив в законну силу.

Так, Приватне підприємство «Архітектурні та інженерні рішення» (код 34966956) надавало послуги з благоустрою: встановлення та заміна дорожніх знаків, встановлення інформаційно-вказівних знаків «Назва об`єктів» вулиць м. Дніпро.

Який департамент міськради чи комунальне підприємство оплачували роботи – у вироку не згадується.

Лише йдеться, що підсудний проявив службову недбалість, бо склав розрахунок вартості послуг з встановлення дорожніх знаків, не пересвідчившись в тому, що складений розрахунок

«не відповідає вимогам ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва»,

спричинив збиток територіальній громаді м. Дніпро у сумі 2.709.891,14 грн».

Засуджений у цій справі № 202/634/21 – заступник директора з виконавчих та виробничих питань ПП «Архітектурні та інженерні рішення» Хохлачов Сергій Миколайович.

Він уклав угоду про визнання винуватості з прокурором Лівобережної окружної прокуратури м. Дніпра Федиком Остапом Романовичем.

В результаті, від позбавлення волі Хохлачова звільнили, з іспитовим строком на один рік. Покарання – заборона йому обіймати посади з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями на строк 2 роки.

Адвокатом Хохлачова був заступник директора з юридичних питань Комунального підприємства «Транспортна інфраструктура міста» Дніпровської міської ради, керуючий юридичним відділом цього КП, Рябчій Ярослав Михайлович.

Скрин даних порталу «Судова влада України»

Невідомо, чи відшкодував засуджений або ПП «Архітектурні та інженерні рішення» збиток територіальній громаді Дніпра.

Цікаво, що з 20 жовтня 2021 р. підсудний перестав з’являтися в суд, і суддя дав вказівку начальнику Дніпровського РУП відділу поліції  №2 у Дніпропетровській області розшукати Хохлачова.

Однак ані поліція, ані прокуратура не оголосили Сергія Хохлачова у розшук.

Цікаво також, що через 10 місяців після передачі в суд обвинувального акту відносно заступника директора ПП «Архітектурні та інженерні рішення» Хохлачова, Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області підписало угоду з ПП «Архітектурні та інженерні рішення» на капремонт будівлі поліції за адресою: м. Дніпро, пр. Пилипа Орлика, 3.

Ціна договору – 4.263.400 гривень, з яких 2.910.030,74 склали «Благодійні кошти», про походження яких не повідомляється.

Раніше ми повідомили:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

У Дніпрі припинила роботу фабрика контрафактних цигарок, яку пов’язують з родичем Корбана
Росіянин володіє дніпровською фірмою з продажу хімічної продукції