Організував собі незаконне збагачення за рахунок здоров’я військовослужбовців та грошей ЗСУ.

Слідчим відділом Управління СБ України у Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №22022040000000199 від22.08.2022 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 113 (Диверсія) КК України.

Про це йдеться в судовій ухвалі з Єдиного держреєстру України про дозвіл слідчому відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області, спеціалістам, експертам Держпродспоживслужби України, Держгеонадр України, Держводагенства України та іншим оглянути комплекс гідротехнічних споруд та будівель водопостачання та водовідведення, що перебуває в управлінні ТОВ «Комсіті» в смт Черкаське Новомосковського району.

Нагадаємо, фактичним володільцем ТОВ «Комсіті» (код 40131916) є Герасимчук Дмитро Юрійович, 05.03.1990 р.н., депутат Дніпропетровської обласної ради з фракції «Слуга народу»  (де-юре власниця – його мати).

За даними слідства, Дмитро Герасимчук та голова Піщанської ОТГ спонукали командира місцевої військової частини (в/ч) на консервацію споруд діючої водонапірної станції в/ч та військового містечка, з подальшим приєднанням до мережі водопостачання й водовідведення ТОВ «Комсіті».

За це з бюджету ОТГ була надана в/ч матеріальна допомога у розмірі близько 1,2 млн грн.

«Слуга народу» Герасимчук, як вважає слідство,

«надав алгоритм покрокових дій та пряму команду підконтрольним посадовим особам ТОВ «Комсіті», а саме: при консервації діючої станції водопостачання в/ч НОМЕР_1, таємно вивести з ладу її механізми та забруднити діючу свердловину для блокування її подальшого використання, що в свою чергу унеможливить відмову від послуг ТОВ «Комсіті» в майбутньому та поставить службових осіб в/ч та військовослужбовців в залежність від депутата обласної ради та голови ОТГ».

В цей же час, нібито «очищена» вода, яку постачає ТОВ «Комсіті» споживачам:

  • не відповідає встановленим нормам та вимогам, так як фактично поставляється не з очисної водозабірної станції, а з незаконно розроблених та приєднаних свердловин, які посадовці ТОВ «Комсіті» обладнали потужними електронасосами, та, отримуючи надприбуток й безоплатно використовуючи надра України,
  • видобувається в антисанітарних умовах, не проходить будь-якої стадії знезараження та відповідних досліджень санепідустановами, що створює передумови до можливих спалахів масових отруєнь серед військовослужбовців ЗСУ.

«При цьому, на території Черкаської ОТГ Новомосковського району Дніпропетровської області знаходились резервні свердловини, що забезпечували в минулому питною водою військові частини, що розташовані в смт Черкаське й смт Гвардійське, йдеться також в судовому документі. – Однак доступ до вказаних свердловин був зруйнований директором ТОВ «Комсіті» ОСОБА_10 та його підлеглими за вказівкою, отриманою від обласного депутата ОСОБА_7, та за узгодженням з посадовими особами вищевказаних ОТГ та командиром військової частини».

Вчинені в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту діверсії, згідно ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України, караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Раніше ми писали:

Пленарне засідання FATF призупинило членство рф
Питання без відповіді: що не так з бюджетним фінансуванням ЗМІ та правами журналістів у Дніпрі?