Громадянка російської федерації Лапшина Ірина Володимирівна, яка прописана у Дніпрі, володіє часткою 33% у ТОВ «Рапан» (ЄДРПОУ: 20243408). Іншими співвласниками підприємства є Тихонов Анатолій Валентинович та Мавроді Ірина Анатоліївна. Вони також прописані у Дніпрі. 

Підприємство створили в 1993 році. Воно зареєстроване у Дніпрі та має статутний капітал в одну тисячу гривень. 

Основний вид діяльності ТОВ «Рапан» – інші будівельно-монтажні роботи.

Також серед видів діяльності: будівництво трубопроводів; монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування; покрівельні роботи; інші спеціалізовані будівельні роботи, н.в.і.у.; неспеціалізована оптова торгівля.

Фірма надала послуг з відновлення теплоізоляції на мережах комунальному підприємству «Коменергосервіс» Дніпровської міськради на більш, ніж два мільйона гривень. Наприклад, у 2017 році її залучали для відновлення теплової ізоляції на об’єктах, що перебувають на балансі КП «Коменергосервіс», за майже 900 тисяч гривень. 

У 2016 році комунальне підприємство також замовляло в ТОВ «Рапан» послуги з відновлення окремих дільниць теплової ізоляції магістральних теплових мереж за півмільйона гривень. 

В обох випадках закупівель у зазначеної фірми не було конкуренції.

Комунальне підприємство «Коменергосервіс» Дніпровської міської ради – виконавець послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання споживачів лівобережної частини міста Дніпро, з функцією транспортування та постачання теплової енергії.

Загалом, за даними YouControl, у 17 тисячах активних українських компаній серед власників, засновників або кінцевих бенефіціарів є хоча б один громадянин або резидент російської федерації чи білорусі. Українських компаній, що мають зв’язки з росією – близько 13.800, з білоруссю – 3.300.

Нагадаємо, громадянин росії Снєгірьов Михайло Миколайович, який прописаний у Дніпрі, є співвласником ТОВ Спільне українсько-російське підприємство «Розвиток» (ЄДРПОУ: 37805103). Іншою половиною підприємства володіє Старовойт Євген Леонідович. Він теж прописаний у Дніпрі. 

Йдеться про виробника ортопедичних матраців Usleep.

Мешканці Дніпропетровщини торгували товарами військового призначення, ввозивши їх як гумдопомогу
В Україні арештували добрив, металевої катанки та 420 вагонів росії загалом на 630 мільйонів