Правоохоронці повідомили начальнику одного з управлінь Новомосковської міської ради Дніпропетровської області про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

За даними слідства, службовець вимагав від підприємця $13 тисяч хабара. За ці гроші він обіцяв не створювати перешкод у продовженні строків дії договорів оренди земельних ділянок та отриманні документів на будівництво нового об’єкта. 

Чоловіка затримали під час одержання першої частини неправомірної вигоди у розмірі $8 тисяч. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі поліції, оперативний супровід – співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Раніше «Антикорупційне Придніпров’я» повідомляло, що чоловіку, який на Дніпропетровщині намагався підкупити поліцейських, повідомили про підозру.

16 листопада слідчий поліції за погодженням із окружною прокуратурою повідомив про підозру у пропозиції неправомірної вигоди службовій особі (ч. 1 ст. 369 КК України), а також незаконному зберіганні наркотиків (ч. 1. ст. 309 КК України) мешканцю міста Покров Дніпропетровської області.

Ще 11 жовтня патрульні поліцейські на вулиці Партизанській в місті Покров зупинили для перевірки документів місцевого жителя.

У чоловіка виявили наркотики. На місце викликали слідчо-оперативну групу та зафіксували злочин. Під час документування злочину порушник намагався дати поліцейським хабар у розмірі чотирьох тисяч гривень, щоб уникнути відповідальності.

Як з’ясувалося в ході досудового розслідування, 59-річний місцевий мешканець раніше вже був судимий.

Нагадаємо, будівельний експерт «погорів» на хабарі у 240 тисяч гривень за узгодження документів щодо пожежної безпеки.

11 серпня 2022 року близько 16:16 експерт, знаходячись поблизу будинку №4 по вул. Робочій у м. Дніпро отримав від представника приватного підприємства «Галера» (код: 24225028; основний вид діяльності – виробництво взуття) 240 тисяч гривень за узгодження проектної документації щодо додержання приватним підприємством норм пожежної безпеки.

Після отримання хабара експерта затримали, а 12 серпня йому повідомили про підозру за статтями про співучасників (ч.5 ст. 27 КК України) та про одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст. 368 КК).

Білоруська крупна компанія, яка займається шахтним обладнанням, має представництво в Кривому Розі
Білорус володіє фірмою у Дніпрі, яка займається сільськогосподарською технікою