Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) отримало ще майже 373 мільйона гривень від продажу арештованого в російських підприємств аміаку.

Про це повідомив Урядовий портал.

Чергова партія арештованого аміаку обсягом у 10 тисяч тонн, який належить російським підприємствам, реалізована на аукціоні, в ході якого початкова ціна зросла на 26%, або на 77 мільйонів гривень.

Це вже третій лот із загального обсягу аміаку, який складає загалом понад 40 тисяч тонн. Попередні два лоти арештованої сировини російського підприємства АРМА реалізувало за майже 540 млн грн.

Тож, загалом в Україні продали арештованого в російських підприємства аміаку на 913 мільйонів гривень.

«Чергову партію російського майна продано із суттєвим зростанням початкової ціни, що, з огляду на обтяженість активу арештом та необхідність сплати покупцем ПДВ, є високим результатом торгів. У підсумку, маємо вже близько мільярда гривень від продажу арештованих активів російського походження, що дозволяє нарощувати джерела фінансування оборонної сфери шляхом купівлі військових облігацій», – повідомив керівник АРМА Дмитро Жоравович.

Кошти від проданого майна розміщено на депозитних рахунках Національного агентства з розшуку та менеджменту активів, з яких гроші перераховуються на придбання цінних паперів. 

Загалом протягом вересня-жовтня цього року АРМА перерахувало на потреби оборони понад 750 мільйонів гривень, водночас минулого тижня Кабмін погодив купівлю наступного пакету військових облігацій на суму понад 300 мільйонів гривень.

Нагадаємо, активи підприємств російського олігарха на півмільярда гривень перейшли під контроль України. 

За клопотаннями прокурорів Офісу Генерального прокурора в управління Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, передали арештовані корпоративні права групи підприємств – одного з найбільших виробників пластмасової трубної продукції на території України.

Також за матеріалами правоохоронців суд передав майнові комплекси двох трубних заводів, 27 транспортних засобів і права на дев’ять торговельних марок. Загальна сума переданих активів становить майже 500 млн гривень.

Білоруське підприємство, яке ремонтує автомобілі КАМАЗ та УРАЛ, записане засновником дніпровської компанії
Громадянка білорусі є власницею фірми у Кривому Розі зі статутним капіталом 11 мільйонів