У Дніпрі двом керівникам та шістьом учасникам злочинної організації повідомили про підозру за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах, легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом, та підробленні офіційних документів і їх використання (ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27 ч. 2, ч. 4 ст. 358 КК України).

Про це повідомила прокуратура Дніпропетровської області.

За даними слідства, керівник одного з адвокатських об’єднань та кримінальний авторитет створили злочинну організацію, яка займалась рейдерськими захопленнями підприємств у м. Дніпро. До «схеми» вони залучили адвокатів, арбітражних керуючих та юристів.

Так, учасники організації на підставі підробних документів ввели до складу засновників одного з промислових підприємств міста близького родича, що дало можливість незаконно заволодіти корпоративними правами ТОВ та у подальшому переоформити право власності об’єкта нерухомості на «свою» людину.

Внаслідок таких дій потерпілим спричинено збитків на суму майже 16 мільйонів гривень.

У ході проведення обшуків за місцями проживання та офісних приміщеннях підозрюваних правоохоронці вилучили грошові кошти, комп’ютерну техніку, зброю, броньовані автомобілі на суму майже 15 мільйонів гривень.

Всіх учасників затримали. Слідчі дії тривають, вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та арешту майна.

Правоохоронці встановлюють причетність інших осіб.

Заходи з викриття проводились прокурорами та оперативниками Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Нагадаємо, у Дніпрі затримали директорку комунального підприємства під час отримання нею хабара.

В обласному центрі, зокрема, затримали та повідомили про підозру десятьом службовим особам КП «Міська ритуальна служба» Дніпровської міськради за фактом одержання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, з липня 2022 року директор та заступник комунального підприємства за попередньою змовою з вісьмома керівниками кладовищ організували злочинну схему із систематичним вимаганням та отриманням неправомірної вигоди від громадян за виділення місць для поховання тіл померлих на кладовищах м. Дніпра.

Встановлено, що службовці, користуючись емоційним станом родичів померлих, навмисно підвищували дійсну вартість ритуальних послуг. Так, за поховання померлого зловмисники вимагали сплатити до 50 тисяч гривень, тоді як офіційна сума платежу становить 3.500 гривень. У випадку відмови громадян сплачувати вказану суму керівник цвинтаря безпідставно відмовляв у наданні послуг з організації поховання померлих.

Мер Дніпра Філатов відхрестився від участі у корупції на цвинтарях.

Громадянин Ірану володіє фірмою, яка постачає для власного бренда «АТБ» фруктово-горіхове асорті
У Дніпрі затримали «праву руку» Кошляка та ексдепутата міськради – Dетектив-Info