Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) продало понад 2.200 тонн хлористого калію та понад 17.300 тонн аміаку на майже 580 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба Бюро економічної безпеки (БЕБ). 

Це продукція, яка належала компаніям з російської федерації та республіки білорусь і на яку, за матеріалами Бюро економбезпеки, суд наклав арешт. 

Наразі, з метою максимально швидкого перерахування цих коштів для потреб Збройних сил України, за погодженням з Кабінетом Міністрів та Офісом Генерального прокурора, направлено подання на придбання військових облігацій.

Нагадаємо, Головним підрозділом детективів Бюро економічної безпеки України, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора, здійснюється досудове розслідування у 22 кримінальних провадженнях, за ознаками кримінальних правопорушень в економічній сфері компаніями, бенефіціарними власниками яких є громадяни російська федерація та республіка білорусь. Загальна орієнтовна вартість усіх активів росії та білорусі (фізичних та юридичних осіб) арештованих співробітниками БЕБ становить понад 44 мільярди гривень.

Як раніше повідомляло «Антикорупційне Придніпров’я», Бюро економбезпеки вилучило понад п’ять мільйонів гривень в офісах м’ясокомбінату, пов’язаного з рф.

Зокрема, детективи Бюро економічної безпеки України (БЕБ) провели санкціоновані обшуки за адресами офісних приміщень м’ясокомбінату, який частково належить громадянам російської федерації, та арештували понад 5 мільйонів гривень вилучених коштів.

Згадане підприємство було задіяне у схемі ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, яку викрили співробітники БЕБ.

Зокрема, слідство викрило схему, організовану з використанням пов’язаних між собою суб’єктів господарської діяльності, бенефіціарними власниками яких є громадяни рф.

«У період з 2019 по 2022 роки вони документально оформлювали безтоварні операції використовуючи реквізити м’ясокомбінату та реалізовували продукцію за готівкові кошти. В цих операціях були задіяні підприємства з ознаками транзитності та ризиковості», – зазначають в Бюро економічної безпеки.

Таким чином було занижено податок на прибуток на майже 40 мільйонів гривень.

У Кам’янському фірмою з надання митних послуг співволодіє громадянин росії
Близька подруга голови Дніпропетровщини отримала півтора мільярди на дороги в області