Детективи Бюро економічної безпеки України (БЕБ) провели санкціоновані обшуки за адресами офісних приміщень м’ясокомбінату, який частково належить громадянам російської федерації, та арештували понад 5 мільйонів гривень вилучених коштів.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Згадане підприємство було задіяне у схемі ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, яку викрили співробітники БЕБ.

Зокрема, слідство викрило схему, організовану з використанням пов’язаних між собою суб’єктів господарської діяльності, бенефіціарними власниками яких є громадяни рф.

«У період з 2019 по 2022 роки вони документально оформлювали безтоварні операції використовуючи реквізити м’ясокомбінату та реалізовували продукцію за готівкові кошти. В цих операціях були задіяні підприємства з ознаками транзитності та ризиковості», – зазначають в Бюро економічної безпеки.

Таким чином було занижено податок на прибуток на майже 40 мільйонів гривень.

Досудове розслідування, розпочате за результатами аналітичного дослідження фахівцями Департаменту аналізу інформації та управління ризиками БЕБ, здійснюють детективи Головного підрозділу детективів БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Де саме розташований м’ясокомбінат не повідомляється. 

Нагадаємо, СБУ взялася за низку фірм, які пов’язані з громадянами рф та ексчленом «партії Шарія» на Дніпропетровщині.

Дніпровський апеляційний суд залишив без задоволення скаргу ТОВ «Екобіохім» та «ТОВ Юніксінвестагро» на арешт їхнього майна через зв’язки з росією. 

14 червня 2022 року Служба безпеки України почала кримінальне провадження за статтею про фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу (ч.3 ст.110-2 КК України).

За даними слідства, на території Дніпропетровської області діють підприємства, кінцеві бенефіціари яких мають громадянство рф або тісні зв’язки з іншими підприємцями та посадовими особами держави-агресора. 

Частину від отриманого прибутку, як вказують правоохоронці, скеровують на фінансування дій, вчинених з метою зміни меж державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Слідство встановило, що на території Дніпропетровської області здійснює діяльність група підприємств, які підконтрольні громадянам росії. 

На Дніпропетровщині керівники громад продавали борошно, яке призначалося людям як гумдопомога – ДБР
Зеленський ввів у дію санкції проти російських олігархів, які раніше запровадив Захід