В управління Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) передали заарештовані активи підприємства з виготовлення побутової хімії у Вінницькій області, повʼязаного з Росією, на понад 2 мільярди гривень.

Про це повідомили пресслужби Офісу генпрокурора та СБУ.

Серед активів – 100% статутного капіталу компанії в розмірі понад 1,5 мільярди гривень, а також продукція та сировина на понад 500 мільйонів гривень.

Правоохоронці встановили, керівництво підприємства намагалось приховати від націоналізації готову продукцію й сировину. Після початку повномасштабного вторгнення Росії вони розпочали процес виведення з України активів в інтересах російського власника.

«Не маючи на це законних підстав, вони хотіли вивезти її, використовуючи символіку Червоного Хреста», – наголошують у Офісі генерального прокурора.

Через це на початку червня суд арештував корпоративні права «Вінницяпобутхіма» на 1,5 млрд грн, а також вироблену продукцію та сировину вартістю понад 500 млн грн, що зберігаються на складах підприємства.

Також правоохоронці здійснили низку обшуків, вилучили комп’ютерну техніку, серверне обладнання та інші документи. Опломбовано устаткування для виробництва побутової хімії та складські приміщення із сировиною та готовою продукцією вагою майже 5 тис. тонн.

«Вінницяпобутхім» належить російському олігарху, члену партії «єдіная россія» Володимиру Плесовських.

Компанія «Невська косметика», що належить Плесовських, придбала «Вінницяпобутхім» у 2006 році.

Підприємство випускає такі косметичні та побутові бренди як «Ушастий нянь», Sarma, «Новый жемчуг» та інші.

Як раніше повідомляло «Антикорупційне Придніпров’я», держава отримала в розпорядження активи агропідприємства, пов’язаного з росією.

Зазначається, що прокуратура передала АРМА корпоративні права агропідприємства – частину статутного капіталу компанії, яка належить громадянину російської федерації.

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури триває досудове розслідування щодо легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Суд наклав арешт на активи за клопотанням прокурорів.

Російська фірма з набору моряків має представництво у Кривому Розі
Співвласник дніпровського підприємства з видання журналів та книг прописаний у росії