В Дніпропетровській області затримали та повідомили про підозру головному державному експерту одного з Державних інститутів м. Дніпра за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомила пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

За даними слідства, експерт за попередньою змовою з посадовими особами Держслужби з надзвичайних ситуацій вимагав від представника приватного підприємства неправомірну вигоду за складання та видачу акта про усунення порушень протипожежної безпеки на базі відпочинку.

Чоловіка затримали під час одержання хабара у сумі 240 тисяч гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі поліції. 

Навесні «Антикорупційне Придніпров’я» повідомляло, що в Дніпропетровській області затримали головного спеціаліста Держпродспоживслужби.

4 травня правоохоронці затримали головного спеціаліста одного з відділів Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області під час одержання хабара.

Чоловіку повідомили про підозру за фактом отримання неправомірної вигоди за вплив на керівництво органу контролю (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, вказаний службовець вимагав від підприємця хабар за вплив на співробітників облуправління Держпродспоживслужби задля отримання дозволу на експлуатацію обладнання для переробки та зберігання продуктів тваринного походження.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного правоохоронці виявили та вилучили грошові кошти, документи та мобільні телефони.

Також нагадаємо, що на Дніпропетровщині через недбальство податкової інспекторки державі спричинено збитків на 50 млн.

Ревізор-інспектор Криворізької податкової інспекції під час планової документальної перевірки одного з найбільших промислових підприємств міста Кривого Рогу не зазначила про наявні порушення Податкового кодексу України.

Підприємство занизило екологічний податок: застосувало інший коефіцієнт до ставки податку, який встановлюється залежно від місця розміщення відходів в навколишньому природному середовищі. Проте, інспекторка цього «не помітила».

Що країни світу роблять, аби позбутися залежності від російських енергоносіїв
Росіяни володіють криворізькою фірмою, яка займається косметологією