Суд арештував земельні ділянки, багатофункціональний розважально-оздоровчий комплекс із закладом громадського харчування, яке через офшорні компанії та підконтрольних осіб належать одному з російських бізнесменів.

Про це повідомила пресслужба Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Йдеться про мережу розважальних закладів та закладів громадського харчування, що розташовані у різних містах України.

У ході слідства встановлено, що бізнесмен намагався уникнути можливих санкцій та вилучення прав власності, передбачених законодавством України. По удаваним угодам він планував фіктивно вивести зі своєї власності зазначені активи.

Орієнтовна загальна вартість арештованого майна становить понад 400 млн  грн.

Досудове розслідування кримінального провадження, що здійснюють співробітники БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора, триває.

Бюро економічної безпеки України постійно досліджує діяльність підприємств, знаходить активи росії та білорусі, ініціює їх арешт з подальшою передачею до АРМА.

До цього співробітники Бюро економічної безпеки (БЕБ) викрили громадянина російської федерації в ухиленні від сплати податків.

Порушник приховував фактичні обсяги доходу, отриманого від надання в оренду об’єктів комерційної нерухомості, та ухилився від сплати обов’язкових платежів на суму понад 18,6 мільйонів гривень.

Рішенням суду накладено арешт на банківські рахунки, земельні ділянки та об’єкти комерційної нерухомості.

Орієнтовна вартість арештованого майна становить майже 1,3 мільярда гривень.

«БЕБ досліджує діяльність 21.700 компаній, бенефіціарними власниками яких є громадяни країни агресора. У пріоритеті в аналітиків – компанії з найбільшим капіталом та цілісні майнові комплекси, що можуть принести користь державі», – прокоментував директор БЕБ Вадим Мельник.

За його словами, першочерговими завданнями для Бюро економічної безпеки є притягнення до відповідальності порушників, накладення арешту на їх майно, не дати переоформити це майно на інші компанії та сприяти, щоб майно працювало на Україну, для відновлення економіки, зруйнованих населених пунктів, або для потреб ЗСУ. 

Досудове розслідування кримінального провадження здійснює Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України.

Росіянин є власником фірми, основний вид діяльності якої організація будівництва будівель
Українців закликають надсилати дані щодо кандидатів на посаду членів Вищої ради правосуддя