Громадянин російської федерації Кротов Павло Леонідович має непрямий вирішальний вплив (частку 30%) в ТОВ «Екопроменергія» (ЄДРПОУ: 41823956). Інший співвласник підприємства – громадянин Литви Янулевічус Відмантас, який має частку 56.07%. 

ТОВ «Екопроменергія» було зареєстроване в 2017 році в м. Вільногірськ Дніпропетровської області та має статутний капітал – 4,2 мільйона гривень. 

Основний вид діяльності підприємства – виробництво електроенергії.

Також, серед видів діяльності підприємства: передача електроенергії, розподілення електроенергії та торгівля електроенергією. 

Під управлінням компанії одна сонячна електростанція (наземна) в Дніпропетровській області, потужністю 1.98 МВт, введена в експлуатацію в 2019 році.

За підсумками 2020 р на електростанції компанії вироблено 2.12 млн. кВт-год. «зеленої» електроенергії.

У квітні стало відомо, що Україна анулювала ліцензії п’яти підконтрольним росіянам енергокомпаніям. Серед них було й ТОВ «Екопроменергія».

Нагадаємо, громадянин Росії Решетов Василь Васильович, який прописаний у Харкові, є співвласником ТОВ «ПВ Солар Стейшн» (ЄДРПОУ: 42124020). Його доля в підприємстві – 35%.

Такою же часткою володіє й громадянин України Решетов Сергій Васильович. Ще 30% – за ТОВ Науково-виробниче об’єднання «Термосистеми». Фірмою володіють зазначені вище громадяни.

За даними порталу energo.ua, компанія ТОВ «ПВ Солар Стейшн» є учасником українського ринку відновлюваної енергетики з 2019 року у ролі незалежного виробника електроенергії з відновлюваних джерел енергії (ВІЕ). Під управлінням компанії 1 сонячна електростанція (наземна) у Дніпропетровській області, потужністю 6.18 МВт, введена в експлуатацію у 2019 році.

До речі, ТОВ «ПВ Солар Стейшн» Україна також анулювала ліцензію на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії.

Крім того, Василь Решетов є одним з власників ТОВ «Солар Форс» (ЄДРПОУ: 43323000).

ТОВ «Солар Форс» зареєстроване в Новомосковському районі Дніпропетровської області. Статутний капітал підприємства – 1,4 мільйона гривень. 

Й ТОВ «ПВ Солар Стейшн» й ТОВ «Солар Форс», співзасновником яких є громадянин росії, мають в управлінні сонячні станції. 

Загалом, за даними YouControl, у 17 тисячах активних українських компаній серед власників, засновників або кінцевих бенефіціарів є хоча б один громадянин або резидент російської федерації чи білорусі. Українських компаній, що мають зв’язки з росією – близько 13.800, з білоруссю – 3.300.

Канада дозволила конфіскувати російські активи та передавати їх на відбудову України
На Дніпропетровщині привласнили 1,2 мільйони на реконструкції підстанції для «Придніпровки»