Криворізька центральна окружна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт відносно головного лікаря однієї з лікарень міста Кривого Рогу за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

Слідство встановило, що керівник лікувального закладу надав можливість двом підприємствам-орендарям протягом 2019-2020 років користуватись приміщеннями лікувального закладу без сплати орендної плати та інших належних платежів.

Це завдало шкоди комунальному підприємству на суму понад 1,5 млн грн.

Під час досудового розслідування забезпечено відшкодування збитків у повному обсязі.

Нагадаємо, у Кривому Розі комунальне підприємство хотіло закупити рентгенологічне обладнання за завищеною ціною.

Співробітники Бюро економічної безпеки України виявили спробу закупівлі криворізькою лікарнею рентгенологічного обладнання за завищеною ціною.

Дослідження середньої ринкової ціни товарів, аналогічної тій, що передбачалася Договором, свідчить про загальне завищення ціни.

За результатами проведених заходів, договір щодо поставки зазначеного товару розірвали.

Як вдалося встановити Антикорупційному Придніпров’ю, йдеться про закупівлю рентгенологічного обладнання комунальним некомерційним підприємством «Криворізька міська лікарня №7» Криворізької міськради.

Договір на закупівлю портативного рентгенівського апарату meX+100 за 1.860.000 гривень уклали 1 квітня. Поставити товар мало ТОВ «Био-Технологии» (ЄДРПОУ: 38677809). 

Постачальника обрали без проведення конкурсу.

Фахівці Бюро економічної безпеки зазначають, що вартість договору завищена на 1,3 мільйона гривень.

В Інтернеті портативний рентгенівський апарат meX+100 продають за 486.720 гривень.

В Бюро економічної безпеки (БЕБ) зазначають, що аналіз та розслідування порушень щодо тендерних закупівель та упередження розкрадання коштів бюджету є одним із пріоритетів в діяльності БЕБ.

А нещодавно до суду скерували обвинувальний акт щодо шести митників, які «не помітили» під 300 вагонів з нафтопродуктами.

Мінюст порадив журналістам оплатити запит про зникнення даних з ЄДР
Бюро економічної безпеки оновило бота, якому можна повідомляти про активи рф і не тільки