Громадянин російської федерації Хачатрян Вардан Леоніді є власником приватного підприємства «Царичанська кондитерська фабрика» (ЄДРПОУ: 35852193).

Підприємство було створено в 2008 році та зареєстроване у селищі міського типу Царичанка Дніпропетровської області. Статутний капітал підприємства – три мільйона гривень.

Основний вид діяльності кондитерської фабрики, за даними з реєстру юросіб, – виробництво какао, шоколаду та цукрових кондитерських виробів.

Також серед видів діяльності підприємства: виробництво хліба та хлібобулочних виробів; виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання; виробництво сухарів і сухого печива; виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок тривалого зберігання; оптова торгівля цукром, шоколадом і кондитерськими виробами; роздрібна торгівля хлібобулочними виробами, борошняними та цукровими кондитерськими виробами в спеціалізованих магазинах; вантажний автомобільний транспорт; тощо.

В ТОВ «Царичанська кондитерська фабрика» є сторінка в Інтернеті, де зазначено, що підприємство виробляє солодку фасовану вату «Солодка» в стаканчиках та м’ячиках.

В 2018 році підприємство потрапило у Національний реєстр рекордів України, створивши величезну 300-кілограмову хмарину, створену з кульок цукрової вати.

Хмарина спустилась на відвідувачів Фестивалю-виставки здорового способу життя Yoga expo та розтанула серед них гостинцем.

Загалом, за даними YouControl, у 17 тисячах активних українських компаній серед власників, засновників або кінцевих бенефіціарів є хоча б один громадянин або резидент російської федерації чи білорусі. Українських компаній, що мають зв’язки з росією – близько 13.800, з білоруссю – 3.300.

Також нагадаємо, що для українських компаній з російськими бенефіціарами введено обмеження:

  • на користь таких компаній заборонено виконувати, у тому числі в примусовому порядку, грошові та інші зобов’язання;
  • на користь таких компаній заборонено будь-яким чином відчужувати нерухоме майно, цінні папери, корпоративні права, транспортні засоби, повітряні та морські судна, судна внутрішнього плавання;
  • таким компаніям заборонено будь-яким чином відчужувати нерухоме майно, цінні папери, корпоративні права, транспортні засоби, повітряні та морські судна, судна внутрішнього плавання (крім безоплатного відчуження на користь держави Україна).
НАЗК виявило 12 тисяч громадян та 3 тисячі підприємств, активи яких можна вилучити на користь України
Дві квартири в один день продав глава «ОПЗЖ» Дніпропетровщини