Протягом травня співробітники Бюро економічної безпеки (БЕБ) упередили розтрату бюджетних коштів на суму понад 10 млн грн.

Про це у Facebook повідомив директор Вадим Мельник на своїй сторінці у Фейсбук. 

Йдеться про шість процедур закупівель за бюджетні кошти по всій країні.

У Вінницькій, Криворізькій та Запорізькій міських радах завищення вартості стосувалося медичного обладнання. А в Черкаській, Чернівецькій та Дніпровській міських радах – різних послуг за цінами вище середньо ринкових. 

В одному з випадків ціна постачання товару була в 3 рази більша, у порівнянні з цінами на аналогічні товари для бюджетних установ та організацій у інших містах.  

«З метою виявлення ризиків у фінансово-господарській діяльності стратегічних підприємств державного сектору економіки, а також органів місцевого самоврядування, протягом січня-травня 2022 року проводиться аналіз майже 315.000 тендерних закупівель. У тому числі досліджується закупівля послуг на територіях, де проводяться активні бойові дії або які тимчасово окуповані», – зазначають в Бюро економічної безпеки. 

Йдеться про тендерні закупівлі, які в подальшому можуть призвести до незаконного витрачання коштів та підвищення рівня збитковості державних підприємств.

Нагадаємо, у Кривому Розі комунальне підприємство хотіло закупити рентгенологічне обладнання за завищеною ціною.

Йдеться про закупівлю рентгенологічного обладнання комунальним некомерційним підприємством «Криворізька міська лікарня №7» Криворізької міськради. 

Договір на закупівлю портативного рентгенівського апарату meX+100 за 1.860.000 гривень уклали 1 квітня. Поставити товар мало ТОВ «Био-Технологии» (ЄДРПОУ: 38677809). 

Постачальника обрали без проведення конкурсу. 

Фахівці Бюро економічної безпеки зазначають, що вартість договору завищена на 1,3 мільйона гривень.

В Інтернеті портативний рентгенівський апарат meX+100 продають за 486.720 гривень.

Також нагадаємо, нещодавно до суду скерували обвинувальний акт щодо шести митників, які «не помітили» під 300 вагонів з нафтопродуктами.

Кранобудівний завод з РФ разом зі збанкрутілим заводом Гуфмана значаться співвласниками ТОВ «УРКЗ»
На добудову культурно-спортивного центру сільрада на Дніпропетровщині хоче направити ще 52 млн