В Дніпропетровській області підприємство, власником якого є російська оборонна корпорація, займалося виробництвом продукції зі спеціального сплаву для використання в оборонній сфері. 

Про це повідомила пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

«Виготовлена продукція великими партіями надходила до країни-агресора та використовувалася у авіаційній, ракетній та інших військових галузях», – зазначають в прокуратурі. 

Справу відкрили за статтею про фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни меж території або державного кордону України, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

В ході обшуків на підприємстві правоохоронці вилучили офіційну та чорнову фінансово-господарську документацію, комп’ютерну техніку, печатки, виготовлену продукцію.

В межах кримінального провадження суд заблоковав виведення всіх грошових активів підприємства до рф, накладено арешти на вилучене майно та активи на десятки мільйонів гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Як раніше повідомляло «Антикорупційне Придніпров’я», Бюро економічної безпеки України викрило керівництво ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат» (ЄДРПОУ: 30454644) в умисному ухиленні від сплати податку на прибуток у сумі понад 10 млн грн (ч. 3 ст. 212 КК України).

Зазначається, що протягом 2020-2021 років комбінат здійснював експорт видобутої титановмісної сировини на адресу підприємств російської федерації та республіки білорусь.

За документами комбінат постачав цю сировину нібито австрійській компанії. Проте, фактично продукція одразу направлялася російським та білоруським підприємствам. Вартість реалізованої продукції було умисно занижено на загальну суму понад 56 млн грн. Це призвело до втрат бюджету у вигляді несплати податку на прибуток у сумі понад 10 млн грн.

У подальшому, за рішенням суду накладено арешт на 100 % корпоративних прав товариства та на рахунки зазначеного підприємства, відкритих у банківських установах України.

Директору гірничо-збагачувального комбінату за фактом умисного ухилення від сплати податку на прибуток повідомлено про підозру.

ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат» створено для видобування ільменітового піску на Вовчанському титаноцирконієвому родовищі у Дніпропетровській області.

Співзасновником дніпровської фірми, яка торгує електротоварами, є громадянин росії
Білорус володіє дніпровською фірмою, яка постачала Укрзалізниці килимові доріжки на мільйони гривень