Громадянин російської федерації Савицький Сергій Миколайович, який прописаний у Московській області, володіє ТОВ «Гранд авто» (ЄДРПОУ: 32349977).  

Фірма була створена в 2003 році і зареєстрована у Дніпрі. Статутний капітал підприємства – 2.148.500 гривень. 

Основний вид діяльності ТОВ «Гранд авто» – технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів. Також фірма, за даними з державного реєстру юридичних осіб, займається торгівлею автомобілями та легковими автотранспортними засобами; роздрібною торгівлею деталями та приладдям для автотранспортних засобів; наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна; надання в оренду автомобілів і легкових автотранспортних засобів. 

ТОВ «Гранд авто» неодноразово приймало участь в державних тендерах. Наприклад, в 2019 році продало автомобіль Volkswagen Crafter 50 Kasten LR HD express Комунальному підприємству «Дніпроековторресурс» Дніпровської міськради. 

Як повідомляв постачальник в тендерній документації, ТОВ «Гранд авто» – офіційний дилер Volkswagen, має станцію технічного обслуговування. 

Загалом, за даними YouControl, у 17 тисячах активних українських компаній серед власників, засновників або кінцевих бенефіціарів є хоча б один громадянин або резидент російської федерації чи білорусі. Українських компаній, що мають зв’язки з росією – близько 13.800, з білоруссю – 3.300.

Також нагадаємо, що для українських компаній з російськими бенефіціарами введено обмеження:

  • на користь таких компаній заборонено виконувати, у тому числі в примусовому порядку, грошові та інші зобов’язання;
  • на користь таких компаній заборонено будь-яким чином відчужувати нерухоме майно, цінні папери, корпоративні права, транспортні засоби, повітряні та морські судна, судна внутрішнього плавання;
  • таким компаніям заборонено будь-яким чином відчужувати нерухоме майно, цінні папери, корпоративні права, транспортні засоби, повітряні та морські судна, судна внутрішнього плавання (крім безоплатного відчуження на користь держави Україна).

Як раніше повідомляло «Антикорупційне Придніпров’я», росіянин володіє часткою в агрокомпанії на Дніпропетровщині.

Суд арештував «Демурінський ГЗК» російського мільярдера
Громадянин росії є власником низки фірм у місті Дніпро і поза його межами