Білоруське ВАТ «Лідагропроммаш» є співзасновником (50%) ТОВ «Украгробелмаш» (код: 35863528), яке зареєстроване в Дніпрі.

Компанія була створена в 2008 році та має статутний капітал 60.600 гривень. 

Основний вид діяльності ТОВ «Украгробелмаш» – оптова торгівля сільськогосподарськими машинами й устаткованням.

Також серед видів діяльності компанії: виробництво машин і устатковання для сільського та лісового господарства; ремонт і технічне обслуговування машин і устатковання промислового призначення. 

Ще в 2010 році білоруський Інтернет-каталог підприємств повідомив, що в Дніпрі успішно працює виробництво зі збирання сівалок – ТОВ «Украгробелмаш».

Також зазначалося, що ТОВ «Украгробелмаш» – це спільне підприємство білоруського ВАТ «Лідагропроммаш» разом з українцями.

Дніпровське «Украгробелмаш» досі не перебуває в процесі припинення і формувало фінансовий звіт щонайменше за 2020 рік. 

Окрім білоруського ВАТ «Лідагропроммаш» другим співзасновником «Украгробелмашу» є українське приватне підприємство «Агротехцентр» (код: 32510422). 

А вже через ВАТ «Лідагропроммаш» та ПП «Агротехцентр» кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) ТОВ «Украгробелмаш» є Олександр Анатолійович та Світлана Анатоліївна Олійники, а також Сафроненко Олександр Юрійович. Перші двоє прописані в м. Біла Церква Київської області, а третій – у Дніпрі. Всі троє є громадянами України. 

Слід нагадати, що російська федерація використовує територію білорусі для нападу на Україну. Зокрема, війська агресора нападали на Україну і з території білорусі.

А згодом самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заявив про створення з терористичною росією спільного угруповання військ.

Загалом, за даними YouControl, у сімнадцяти тисячах активних українських компаній серед власників, засновників або кінцевих бенефіціарів є хоча б один громадянин або резидент російської федерації чи білорусі. Українських компаній, що мають зв’язки з росією – близько 13.800, з білоруссю – 3.300.

Як раніше повідомляло «Антикорупційне Придніпров’я», державна тканинна компанія білорусі має представництво у Дніпрі із капіталом півмільйона гривень.

Суд передав в управління держави активів російських бізнесменів на 10 млрд – БЕБ
Мешканця Кривого Рогу підозрюють у шахрайстві на зборі коштів для ЗСУ