Росія втратила 60% своїх морських продажів нафти в Європі після того, як ввела війська в Україну в лютому.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Bloomberg. 

За даними видання, росія практично повністю втратить цей ринок за вісім тижнів, а останні санкції сильно ускладнять перенаправлення потоків в інші країни.

За чотири тижні по 7 жовтня поставки нафти в Європу становили в середньому 630 000 барелів на день, що менше, ніж 1,62 мільйона до вторгнення.

Танкери, що перевозять російську нафту, тепер змушені витрачати в 10 разів більше часу на доставку кожного вантажу в Індію, ніж раніше на доставку вантажу в Польщу.

Минулого тижня Рада Європейського Союзу затвердила рішення запровадити новий пакет економічних та індивідуальних санкцій проти рф у відповідь на незаконну анексію росією українських територій.

Також ЄС затвердив рішення про запровадження санкцій проти ще 30 фізичних і семи юридичних осіб у зв’язку з російською агресією проти України.

Як раніше повідомляло «Антикорупційне Придніпров’я», 30 вересня Рада нацбезпеки і оборони України внесла до санкційного списку 3.600 фізичних та юридичних осіб. Серед них, родина президента рф Владіміра Путіна, Владімір Сальдо та інші ключові російські політики, олігархи та колаборанти.

Так, серед ключових фізичних осіб, під санкції потрапили:

  • Російські посадовці та їхнє близьке оточення: перший заступник голови Адміністрації Путіна Сєргєй Кірієнко, близький до Путіна олігарх та засновник ПВК «Вагнера» Євгєній Прігожин, діти та родичі Путіна, а також – діти та родичі міністра зовнішніх справ РФ Сергєя Лаврова.
  • Олігархи та їхнє близьке оточення: Олег Дерипаска (Група En+, Rusal), Міхаіл Фрідман (Alfa Group, LetterOne), Пьотр Авен (Alfa Group, LetterOne), Герман Хан (Alfa Group, LetterOne), Алєксєй Кузьмічов (Alfa Group, LetterOne), власник «Уралхіму» Дмітрій Мазепін, російський мільярдер та медіамагнат Алєксандр Мамут (Rambler Group).
    Крім того, у списку є кум Путіна та екснардеп Віктор Медведчук зі своєю дружиною Оксаною Марченко, «младоолігарх» часів Януковича Сергій Курченко, експрезидент-втікач Віктор Янукович та його син Олександр Янукович.
  • Російські релігійні діячі: глава російської православної церкви Володимир Гундяєв, ексдипломат Московського патріархату, а зараз – керівник Будапештсько-Угорською єпархією Московського патріархату Іларіон Алфєєв;
  • Артисти-громадяни України: Анна Седокова, Регіна Тодоренко, Таісія Повалій, Ані Лорак;
  • Колаборанти: ставленик РФ на окупованій частині Херсонської області Владімір Сальдо, ставленик окупантів у частково окупованій частині Запорізької області Євгеній Балицький, підозрюваний у державній зраді екснардеп Ілля Кива.
  • Громадяни інших країн, що брали участь у псевдореферендумах на тимчасово окупованих територіях України.
Суд продовжив домашній арешт псевдоволонтеру з Дніпра
Директора комунального підприємства на Дніпропетровщині визнали винним у привласненні майна