Вперше на посаду директора КП «Еко Дніпро» ДМР Едуард Мєшковський заступив у 2010 році.

…Тут піднімається представник потерпілого, і каже: «Прошу суд не карати злодіїв».

А постраждалий в курсі, він давав представнику такий наказ?!

Представник потерпілого – це представник усіх дніпрян. В особі Дніпровської міської ради (ДМР), яку пограбували на 5.551.694,92 грн.

Одночасно цей представник потерпілого – крупний функціонер партії «Пропозиція». Зарплату отримує з грошей дніпрян, а роботу робить – для Бориса Філатова.

Так ось, піднімається представник потерпілого Костюченко Олександр Тимофійович і каже:

«Позов не підлягає задоволенню, оскільки збитків ДМР не завдано».

Це в суді першої інстанції. В апеляційному «представник потерпілого проти задоволення апеляційної скарги прокурора заперечував, підтримав виправдувальний вирок суду першої інстанції та просив залишити його без змін».

Так і вступив у квітні ц.р. у законну силу виправдувальний вирок:

  1. директору КП «Еко Дніпро» ДМР Мєшковському Едуарду Євгенійовичу (на фото анонсу),
  2. директору ТОВ «Дніпроековтор» (код 40933661) Шувалову Віктору Борисовичу,
  3. начальнику відділу контролю в аграрній галузі, екології та природокористування Східного офісу Держаудитслужби Пікалову Сергію Олександровичу.

Ця трійця допомогла дніпрянам позбутися 5.551.694,92 грн. Перший перераховував бюджетні кошти, другий – завищував обсяги виконаних робіт на будівництві та рекультивації Комплексу раціонального використання та зберігання побутових відходів «Правобережний», а третій – закрив на це свої аудиторські очі.

Правда, до виправдувального вироку «Дніпроековтор» перерахував N-ну суму, як йдеться у вироку,

«на відповідний рахунок в результаті виявлення помилок».

Якого розміру суму, на який саме рахунок – невідомо, про це ні у вироку, ні в ухвалі апеляції не написано.

«А чого ж їх виправдали?» – спитаєте ви.

Виправдали за формальною ознакою:

«Обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом».

Суди двох інстанцій вирішили, що справа, де розмір шкоди більш ніж в 500 разів перевищує розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (в цій – перевищує більш ніж у 5.780 разів), підслідна не ДБР, а НАБУ.

ДБР подало касацію, але справа ще Касаційним кримінальним судом Верховного Суду не призначена.

Стежити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за подальшими перипетіями можна за номером справи: 204/8453/20 або за номером кримінального провадження: №62019170000000811 від 05 вересня 2019р.

Хто сусід «Еко Дніпро»

Репетиторство з фізики пов’язало директора ТОВ «Локарус України» (код 37799048), що отримує від КП «Еко Дніпро» десятки мільйонів гривень за неіснуючі послуги-товари, та бухгалтера ТОВ «Дніпроековтор».

Більш того, рідний син дружини Мєшковського, пасинок Мєшковського, є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Дніпроековтор».

Іще більше: Мєшковський віддав фірмі пасинка на аутсорсінг полігон побутових відходів «Правобережний» і сплачує бюджетні кошти за його утримання. Наприклад, у 2017 році всі 100% витрат КП «Еко Дніпро» ДМР були витратами на користь ТОВ «Дніпроековтор»!

Комплекс раціонального використання та зберігання побутових відходів «Правобережний» (фото: Dniprorada.gov.ua)

Нарешті, «Дніпроековтор» займає кімнату № 508/1, а комунальне «Еко Дніпро» – 510.

Вгадайте, про яку будівлю мова?

Про Бізнес-центр «Далас».

 

 

«То що, арештували їх?» – спитаєте ви.

Та як же ж! Він же ж хропе!

«ОСОБА_1 (Мешковський – авт.) страждає на захворювання – інсомнія: синдром обструктивного апное сну та йому призначено СРАР-терапію з використанням апарату Prisma 25s», – пише суддя Слюсар Людмила Петрівна 9 вересня 2022р.

А ще Едуард Мєшковський є учасником АТО (?!!).

Проблеми та заслуги знайшлися у всіх злодіїв, тож всім присудили нічний домашній арешт до 20 жовтня 2022 року включно. Апеляційну скаргу прокурору повернули – той скористався кур’єрською доставкою в суд від фірми, яка не включена до Єдиного державного реєстру операторів поштового зв`язку.

Втім, з огляду на вище приведену справу, і цей кримінал також закінчиться виправдувальним вироком всім фігурантам, бо тут розмір шкоди інтересам Дніпровської територіальної громади

«у 710 разів перевищує неоподатковуваний мінімум…»,

що більше, ніж 500, – і становить 777.588,48 грн з ПДВ. Напевно, знову суди скажуть: «Розслідувати було треба НАБУ, розслідування іншого органу – не годиться».

Тож подальші пригоди Мєшковського відслідковуйте за номером справи: 202/701/22 або за номером кримінального провадження: № 42019040000000744 від 05 грудня 2019р.

Як вкрасти ще 12 млн грн

Коли звалище, тобто полігон побутових відходів, «Правобережний» будували, то верхній шар родючого ґрунту залишали насипом на його території.

Коли ж Борис Філатов переобирався на посаду міського голови Дніпра, було обіцяне грандіозне «пакращення»: капремонт Набережної Перемоги.

Мєшковський доручив п’ятьом робітникам КП «Еко Дніпро» ДМР за допомогою казенних бульдозера та навантажувача Hyunday усе передвиборче літо навантажувати ґрунт полігона у приватні автомобілі.

«Вказані роботи з завантаження ґрунтових сумішей проводились на користь TOB «Автомагістраль 2016» код ЄДРПОУ 40944521 без укладання будь-яких договорів з КП «Еко Дніпро», – йдеться в ухвалі суду.

Тобто Мєшковський оплачував робітників, бульдозер та навантажувач бюджетними коштами, а за це вже була передбачена оплата у кошторисі ремонту набережної плюс оплата за ґрунт, і знову бюджетними коштами.

«Відповідно до кошторисної документації вищевказаного договору (на капремонт Набережної Перемоги – авт.), внесені розрахунки закупівлі «ґрунтової суміші рослинної» загальною кількістю 6.000 тон та послуг з їх використання на суму понад 12.000.000 грн (дванадцять мільйонів грн)», – йдеться в ухвалі суду.

«То що ж, йо*мать, арештували їх?!» – кричіть вже!

«Ні! – кричу я у відповідь. – Прокурорка Білень Анастасія Ігорівна навіть не подала до суду клопотання про арешт!»

Зрозуміло, що підлеглі директора «Еко Дніпро» Едуард Мєшковський бульдозеристи зникли і вже пів року не можуть дійти до суду. Суддя вже двічі робив постанову про примусовий їхній привод, але…

Що ж стосується посадових осіб TOB «Автомагістраль 2016», які видали грунт комунального підприємства за свій, то про них у справі взагалі не згадується. Це ж один з найулюбленіших підрядників на Дніпропетровщині. З 2019 по цей час це ТОВ підписало договорів на півтора мільярда гривень!

Лише за останній тиждень «Автомагістраль 2016» підписала договорів з відомим своєю корупційністю Департаментом ЖКГ та будівництва Дніпропетровської обласної військової (державної) адміністрації на 100 млн гривень!

І це – асфальтування!!!

Конкурс вложився у 9 робочих днів.

Тож, стежити за справою казенного ґрунту, проданого міськраді Дніпра за 12 млн грн, можна за номером справи: 201/9742/21 або за номером кримінального провадження: № 42020042640000085 від 08 липня 2020р.

Олена Гарагуц

P.S. Наступне судове засідання, куди свідки-бульдозеристи КП «Еко Дніпро» ДМР вже пів року не можуть дійти, відбудеться приблизно за тиждень.

Скрин даних порталу «Судова влада України»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Україна розробляє міжнародну угоду, яка дозволить союзникам конфісковувати російські активи
СБУ взялася за низку фірм, які пов’язані з громадянами рф та ексчленом «партії Шарія» на Дніпропетровщині