Суд передав арештовані в ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку» сина президента-втікача Віктора Януковича понад 300 мільйонів гривень Збройним силам України.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Власником банку з 2011 року був старший син колишнього президента.

«Працівники банку намагались приховати походження готівкових коштів цієї фінустанови. Адже гроші не мають законного джерела походження. Тож банківські робітники, за допомогою фінансових операцій легалізовували доходи, які були отримані злочинним шляхом», – йдеться в повідомленні.

Під час досудового розслідування прокурори Офісу Генерального прокурора наклали арешт на грошові кошти службових осіб «Всеукраїнського банку розвитку» та безпосередньо кошти сина експрезидента. 

Потім судовими рішеннями ці гроші передали Національному агентству з розшуку та менеджменту активів, отриманих від корупційних злочинів (АРМА).

Наразі суд постановив відправити зазначені кошти Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України. 

В результаті 304 мільйона гривень зараховані на спеціальний рахунок для забезпечення обороноздатності України. 

Нагадаємо, держава отримала в розпорядження активи агропідприємства, пов’язаного з росією.

Зокрема, АРМА передали в розпорядження активи пов’язаного з росією аграрного підприємства на 4,6 мільярдів гривень.

Зазначається, що прокуратура передала АРМА корпоративні права агропідприємства – частину статутного капіталу компанії, яка належить громадянину російської федерації.

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури триває досудове розслідування щодо легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Суд наклав арешт на активи за клопотанням прокурорів.

До цього «Антикорупційне Придніпров’я» повідомляло, що в Україні наклали арешт на 308 об’єктів однієї з найбільших мереж АЗС, яка пов’язана з рф.

Загальна сума заарештованих корпоративних прав становить понад 50 мільйонів гривень. 

Співробітники Бюро економічної безпеки з’ясували, що бенефіціари та службові особи двох компаній, які торгують паливно-мастильними матеріалами, пов’язані між собою, а їхніми фактичними власниками є громадяни російської федерації. 

Держава отримала в розпорядження активи агропідприємства, пов’язаного з росією
У Дніпрі можуть звільнити аптеки від сплати за оренду комунальної нерухомості