Суд наклав арешт на російську частку у дніпровській фармкомпанії «Вента.ЛТД» (код 21947206), її посадовців підозрюють у відмиванні коштів та пособництві державі-агресору.

Про це повідомила «Економічна правда» з посиланням на пресслужбу Національної поліції та Офісу генпрокурора.

Арештовані активи передали до АРМА (Нацагентство України з питань розшуку та управління активами).

У межах кримінального провадження правоохоронці задокументували факт протиправної діяльності службових осіб підприємства, чверть статутного капіталу якого належить російському бенефіціару. Хоча назва компанії прямо не називається, на опублікованому Нацполіцією відео можна розібрати логотип дніпровського фармдистрибʼютора «Вента.ЛТД».

Ця компанія, за даними аналітичної платформи Youcontrol, на 24% належить російській АТ «Катрен». Ще по 24% – у власності німців Генріха та Ганни Ріттер.

Як пише Нацполіція, компанія є дистриб’ютором лікарських препаратів та медичних товарів до закладів охорони здоров’я, зокрема і за бюджетні кошти. Обсяги загального доходу підприємства у 2020 році становив близько 13 мільярдів гривень.

За даними слідства, службові особи підприємства мають безпосередній зв’язок із РФ та можуть бути причетними до фінансування держави-агресора. 

Аби унеможливити подальше виведення коштів, на корпоративні права частки статутного капіталу було накладено арешт. У грошовому еквіваленті активи підприємства становлять близько 1 млрд грн.

Досудове розслідування проводиться за фактами привласнення, розтрати майна, ухилення від сплати податків, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та пособництва державі-агресору.

Як повідомляло «Антикорупційне Придніпров’я», компанія «Вента.ЛТД» з Дніпра – на другому місті в Україні за виручкою у 2020 році серед компаній, що мають зв’язки з росією або білоруссю.

Позаторік «Вента.ЛТД», що була заснована у 1995 році, заробила 13.191.078.000,00 гривень торгівлею фармацевтичними товарами, наданням інформаційних послуг тощо.

Акціонерне товариство «Катрен» з міста Хімки Московської області має 24% в цій фірмі, дніпровцям належить 10%, інше – німцям.

Компанія «Вента.ЛТД» зареєстрована за адресою: узвіз Селянський, 3-А в Дніпрі.

Фірмі також належить комплекс будівель та споруд на земельній ділянці площею 4 га, кадастровий номер 1221488000:07:091:0003, на території Чумаківської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області.

Крім того, «Вента.ЛТД» має в місті Тернополі у власності дві будівлі.

Продаж гуманітарки: суд дозволив передати десятки тисяч вилучених консерв Дніпропетровській ОВА
Для чого створювався «Захист прав територіальних громад»?