4 липня Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) уперше виключило особу зі списку кандидатів на санкції. 

Про це повідомила пресслужба відомства. 

Особа, яка раніше була ідентифікована НАЗК як кандидат на санкції та опублікована на вебсайті «Війна&санкції», звернулась до агентства з проханням, щоб її виключили зі списку. 

Через війну ця особа засудила путінський режим та звільнилася з посади члена правління однієї з найбільших державних компаній рф.

Ця компанія входить до десятки найбільших за виручкою у сфері енергетики. Вона сплачує величезні суми податків до російського бюджету, чим фактично фінансує тероризм — вбивства українців під час війни.

Для того, щоби не потрапити під міжнародні санкції, визначений Національним агентством із питань запобігання корупції України (НАЗК) кандидат має публічно засудити російський режим, звільнитися зі своє посади в державних органах чи компанії або ж виконати іншу дію, яка передбачена для відповідної категорії. Мета забезпечення таких звільнень та засуджень режиму — послабити здатність росії вести війну.

Такий механізм визначений групою Єрмака-Макфола щодо санкцій в Дорожній карті індивідуальних санкцій.

Зазначимо, що частина визначених НАЗК «кандидатів» уже опинилась під міжнародними санкціями. Серед них низка керівників державної компанії «Ростех»: член правління та заступник гендиректора Ігор Зав’ялов, заступник гендиректора Максим Виборних та директор із внутрішнього аудиту Наталія Смирнова. Усі вони вже потрапили до санкцій США. Якби вони заздалегідь звільнилися зі своїх посад, вони мали б шанс уникнути санкцій та арешту активів.

Механізм виходу зі списку кандидатів для своєї категорії посади можна знайти за посиланням: https://sanctions.nazk.gov.ua/ru/avoid-sanctions/ або дізнатися, написавши на press@nazk.gov.ua.

«Засуджуючи режим, ви обираєте мир і безпеку», — зазначають в НАЗК.

Раніше «Антикорупційне Придніпров’я» повідомляло, як РНБО «оминає» увагою посібників країни-агресорки.

Наприклад, обмежувальні заходи з боку України не застосовані до депутатів держдуми та членів ради федерації рф, які визнали самостійність так званих «ЛНР» та «ДНР», не до всіх очільників військово-промислових підприємств.

Прописаний у рф громадянин є співвласником дніпровської фірми у сфері проводового електрозв'язку
Дніпровська влада хоче витратити на «піар» у Facebook та Telegram ще більше 2 мільйонів