Національна поліція заблокувала виведення активів майже семи тисяч проросійських компаній. 

Про це заявив перший заступник Міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін в ефірі всеукраїнського телемарафону.

«Буквально протягом останніх двох місяців на фінансовий контроль поставлено понад 7 тисяч резидентів, які мали господарські відносини з росією чи білоруссю, чим попереджено виведення коштів на суму до 200 мільярдів гривень до вказаних країн. В рамках цієї масштабної роботи накладено арешт на активи загальною сумою близько 21 млрд гривень. Ми нанесли привентивний удар по російських олігархах, наклавши арешт на цінні папери їхніх банківських установ на загальну суму 12 млрд гривень», – заявив Євгеній Єнін.

Нагадаємо, суд, за матеріалами Служби безпеки України (СБУ), наклав арешт на активи російського та білоруського підприємств видобувної та каменеобробної галузей на суму понад 30 млн грн. 

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Кінцевими бенефіціарами обох компаній є представники кремлівських бізнес структур, які брали участь у фінансуванні повномасштабної агресії рф проти України.

Зазначається, що, використовуючи українські надра, вони заробляли для окупантів мільйонні прибутки на продажу й експорті сировини та готової продукції.

Наразі арешт накладено на більше 40 одиниць спецтехніки і тепловозів, а також на цілісний майновий комплекс білоруської компанії.

Вирішується питання щодо передачі заблокованих активів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Крім того, СБУ ліквідувала схему привласнення комплектуючих до бойових літаків на одному з держпідприємств в Одесі.

Зловмисники намагались незаконно реалізувати партію запчастин до авіадвигунів на загальну суму понад 10 млн грн.

Завдяки оперативному реагуванню контррозвідки СБУ у власність держави повернули більше півтисячі найменувань продукції, якої достатньо для ремонту десятків одиниць військової авіатехніки.

Встановлено, що схему організувало керівництво держпідприємства. Посадовці «списували» комплектуючі як непридатні до використання та складували їх у закритих приміщеннях заводу.

«Побираются по фирмам на 5 баллов»: росіянка є співзасновницею реабцентру у Дніпрі
На «піар» Філатова і дніпровської влади в Інтернет-ЗМІ хочуть витратити ще більше семи мільйонів гривень