434 вагони російських компаній, які перебували на території України, заарештовані та передані Агентству з розшуку та менеджменту активами.

Про це повідомив Урядовий портал.

Арешт на зазначені вагони наклали за клопотанням Офісу Генерального прокурора.

Загальна вартість арештованого майна – понад 300 мільйонів гривень. 

Виявленням вагонів, які належать російським компаніям, та встановленням їхнього фактичного місцезнаходження займалися оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та слідчі Головного слідчого Управління Національної поліції спільно з АТ «Укрзалізниця».

Отримані кошти від комерційного використання вагонів будуть використані на потреби Збройних сил України. 

В Україні примусово вилучають власність російської федерації та її резидентів відповідно до вимог чинного законодавства, зважаючи на розв’язану нею повномасштабну агресивну війну.

Як раніше повідомляло «Антикорупційне Придніпров’я», на Дніпропетровщині шість митників «не помітили» під 300 вагонів з нафтопродуктами.

За версією слідства, митники випустили у вільний обіг без сплати акцизного податку газовий конденсат, який був ввезений у 289 залізничних вагонах. 

Проте, насправді в вагонах був підакцизний товар — легкі дистиляти.

Внаслідок таких дій державі спричинено збитки у 145 мільйонів гривень.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

Як повідомляють в Державному бюро розслідувань, приватне підприємство завозило з однієї з африканських країн до України партії нафтопродуктів — легких дистилятів. Проте у документах ділки зазначали, що в цистернах знаходиться газовий конденсат, що не є підакцизним товаром.

Під час митного оформлення митники «не помічали» підміни. В результаті майже 15 тисяч тонн нафтопродуктів, які були у 289 залізничних цистернах, розмитнили з порушеннями. Це дало змогу організаторам ухилитися від сплати акцизу на мільйони гривень.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Білорус володіє дніпровською фірмою, яка постачала Укрзалізниці килимові доріжки на мільйони гривень
Суд арештував активи кіпрської компанії російських власників Альфа-Банку Україна на 12,4 млрд грн