Власником ТОВ «РВ компанія» (ЄДРПОУ: 44320901), що зареєстроване у м. Дніпро, є громадянин росії Федосеєв Олександр Володимирович. Сам Федосеєєв прописаний у смт. Просяна на Дніпропетровщині.

Підприємство, за даними з держреєстру юридичних осіб, з’явилося в 2021 році та має статутний капітал у розмірі 2.750.000 гривень.

Основний вид діяльності ТОВ «РВ компанія» – діяльність посередників у торгівлі деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами. Також підприємство займається: неспеціалізованою оптовою торгівлею; діяльністю посередників у торгівлі меблями, господарськими товарами, залізними та іншими металевими виробами; оптовою торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням; тощо.

Загалом, за даними YouControl, у 17 тисячах активних українських компаній серед власників, засновників або кінцевих бенефіціарів є хоча б один громадянин або резидент російської федерації чи білорусі. Українських компаній, що мають зв’язки з росією – близько 13.800, з білоруссю – 3.300.

Також нагадаємо, що для українських компаній з російськими бенефіціарами введено обмеження:

  • на користь таких компаній заборонено виконувати, у тому числі в примусовому порядку, грошові та інші зобов’язання;
  • на користь таких компаній заборонено будь-яким чином відчужувати нерухоме майно, цінні папери, корпоративні права, транспортні засоби, повітряні та морські судна, судна внутрішнього плавання;
  • таким компаніям заборонено будь-яким чином відчужувати нерухоме майно, цінні папери, корпоративні права, транспортні засоби, повітряні та морські судна, судна внутрішнього плавання (крім безоплатного відчуження на користь держави Україна).

Як раніше повідомляло «Антикорупційне Придніпров’я», громадяни росії Кащєєв Володимир Анатолійович та Каретніков Володимир Володимирович володіють ТОВ «Придніпровський механічний завод» (ЄДРПОУ: 31523315). Зазначені російські громадяни, які прописані у Одеській області, володіють заводом через ТОВ з іноземними інвестиціями «ПКТІ». 

ТОВ «Придніпровський механічний завод» було створено в 2001 році, статутний капітал підприємства – 769.500 гривень. Завод розташований у м. Кам’янське Дніпропетровської області.

Громадяни росії володіють заводом у Кам’янському на Дніпропетровщині
Обласний департамент капбудівництва направляє ще 9 мільйонів на добудову стадіону у Покровському