Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) виявили «чорну касу» власників нарколабораторії з виготовлення метамфетаміну, яку викрили на початку жовтня.

Про це повідомила пресслужба відомства. 

Правоохоронці провели більше 45 санкціонованих судом обшуків. У квартирі одного з фігурантів знайшли більше чотирьох мільйонів гривень готівкою. Крім того, у наркоділків ще знайшли наркотичні речовини, в тому числі важкі наркотики – метадон та метамфетамін, за цінами чорного ринку на понад 1,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, що організував нарковиробництво у промислових масштабах місцевий мешканець Дніпра. До наркобізнесу залучив навіть власну дружину. Спеціальну лабораторію злочинна група облаштувала в будинку одного зі своїх учасників.

Виробництво «кришував» місцевий правоохоронець. Він не тільки прикривав своїх спільників, а й забезпечував постачання інгредієнтів для наркотиків.

Нарколабораторія виготовляла у великих обсягах метамфетамін та інші наркотичні засоби. Виготовлену «продукцію» учасники угруповання розповсюджували за допомогою так званих «закладок». Клієнтів підшукували через Інтернет.

За попередніми оцінками, місячний оборот нелегальної лабораторії сягав 5 млн гривень.

Шістьом учасникам групи, у тому числі організатору, повідомлено про підозру в участі в злочинній організації та незаконному виробництві, зберіганні та збуті наркотичних засобів (ст. 255 та 307 КК України). Також правоохоронці встановлюють інші фігуранти.

Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як раніше повідомляло «Антикорупційне Придніпров’я», на Дніпропетровщині керівники громад продавали борошно, яке призначалося людям як гумдопомога.

За даними слідчих ДБР, майже 130 тонн борошна прибуло на одну із залізничних станцій Дніпропетровської області, звідки у вигляді гумдопомоги його почали розвозити місцевим територіальним громадам.

«Проте деякі керівники цих територіальних громад вирішили не везти гуманітарну допомогу людям, а продати борошно через підставних осіб за цінами нижче ринкових.

ДБР зафіксувало, як 17 тон борошна з вагонів завантажили у вантажні автомобілі, після чого його намагалися вивезти для подальшої реалізації без жодних дозвільних документів», – йдеться у повідомленні Держбюро розслідувань. 

Правоохоронці завадили реалізувати цю схему. Зібрані матеріали по справі працівники ДБР скерували до ГУНП в Дніпропетровській області.

Директор фірми Астіонів перейшов на бік ворога у Херсоні
Обласний департамент екології хотів сплатити фірмі-порушнику 2,5 мільйони