Антикорупційна ініціатива ЄС (EUACI) у партнерстві з аналітичною платформою «Вокс Україна» запустила проєкт із розвитку доброчесності й антикорупційної свідомості серед молоді в Чернівцях, Червонограді, Нікополі та Житомирі.

Про це повідомили на платформі Євросоюзу EUneighbours east. 

«Вокс Україна» та Українська академія лідерства за підтримки Антикорупційної ініціативи EUACI розроблять настільну рольову гру для молодих людей і викладачів місцевих навчальних закладів. За основу буде взято результати соціологічного опитування щодо розуміння корупції. 

Очікується, що в результаті понад 6 тисяч молодих людей стануть більш обізнаними в питаннях доброчесності. Планується залучити й 40 вчителів, аби розглянути шляхи розвитку культури доброчесності серед молоді. 

Крім цього, розроблять рекомендації щодо державної політики стосовно залучення молодих людей до антикорупційної діяльності на місцевому рівні.

Нагадаємо, у червні Верховна Рада ухвалила Антикорупційну стратегію України до 2025 року. 

Антикорупційна стратегія, у першу чергу, покликана значно зменшити рівень корупції у сферах, які українці вважають найбільш корумпованими, а саме це:

митна справа та оподаткування;

суди та органи правопорядку;

державне регулювання економіки;

будівництво і земельні відносини;

сектор оборони;

охорона здоров’я;

соціальний захист.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

«Дякую народним депутатам усіх фракцій парламенту за консолідовану позицію. Вдруге в історії України ухвалено Антикорупційну стратегію. Цей документ особливо важливий у контексті вступу України в ЄС та майбутньої відбудови країни після війни. Її реалізація дозволить забезпечити командну роботу усіх державних органів з побудови доброчесної влади та справедливого суспільства, мінімізувати  рівень корупції та економити до 200 млрд грн», – зазначив Голова НАЗК Олександр Новіков.

Наявність та імплементація Стратегії були питаннями Опитувальника Європейської Комісії з метою формування висновку про надання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

В Україні наклали арешт на 308 об’єктів однієї з найбільших мереж АЗС, яка пов’язана з рф
Російська компанія, яка тісно співпрацює з органами влади країни-агресора, має представництво у Дніпрі