Громадянин росії Бабкін Олексій Олександрович, який прописаний у Дніпрі, є власником та директором дніпровського ТОВ «Проммашредуктор» (ЄДРПОУ: 34228609). 

Підприємство було створено в 2006 році та має статутний капітал 35 тисяч гривень. 

Основний вид діяльності ТОВ «Проммашредуктор», згідно держреєстру юросіб, – неспеціалізована оптова торгівля.

Також, серед видів діяльності підприємства, – оптова торгівля металами та металевими рудами; оптова торгівля хімічними продуктами; оптова торгівля відходами та брухтом. 

ТОВ «Проммашредуктор» продавало мотори-редуктори одному з відокремлених підрозділів держпідприємства «Енергоатом», а також двигуни та редуктори – комунальному підприємству «Швидкісний трамвай» у Кривому Розі. Закупівлі відбулися в 2017 році. 

Загалом, за даними YouControl, у 17 тисячах активних українських компаній серед власників, засновників або кінцевих бенефіціарів є хоча б один громадянин або резидент російської федерації чи білорусі. Українських компаній, що мають зв’язки з росією – близько 13.800, з білоруссю – 3.300.

Також нагадаємо, що для українських компаній з російськими бенефіціарами введено обмеження:

  • на користь таких компаній заборонено виконувати, у тому числі в примусовому порядку, грошові та інші зобов’язання;
  • на користь таких компаній заборонено будь-яким чином відчужувати нерухоме майно, цінні папери, корпоративні права, транспортні засоби, повітряні та морські судна, судна внутрішнього плавання;
  • таким компаніям заборонено будь-яким чином відчужувати нерухоме майно, цінні папери, корпоративні права, транспортні засоби, повітряні та морські судна, судна внутрішнього плавання (крім безоплатного відчуження на користь держави Україна).

Як раніше повідомляло «Антикорупційне Придніпров’я», громадянин росії, який прописаний у Кривому Розі, є власником низки підприємств на Дніпропетровщині.

Зокрема, громадянин росії Почтарьов Олексій Васильович, який прописаний у Кривому Розі, володіє приватним підприємством «Алпо Трейд» (ЄДРПОУ: 41937502).

Через ПП «Алпо Трейд» Олексій Почтарьов володіє дочірнім підприємством «Метал трейд Кривий Ріг» (ЄДРПОУ: 21880264).

В Україні створили телеграм-бот для розшуку російських активів за межами рф
Ліквідована фірма з рф зазначена власником істотної частки в дніпровській ТОВ з торгівлі металом