Воєнний стан не вплинув на апетити «придворних» фірм на Дніпропетровщині.

15 березня 2022 року Департамент житлово-комунального господарства (ЖКГ) та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації сплатив 6.000.000,00 гривень ТОВ «Буд Регіон» (код  40256216) за капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення О041511 П’ятихатки – Апостолове – Зеленодольськ П’ятихатського району Дніпропетровської області.

Такі дані оприлюднив офіційний державний вебпортал з відкритими даними про використання бюджетних коштів в Україні.

Нагадаємо, 13 березня 2022 стало відомо, що на Зеленодольськ намагаються просунутися окупаційні війська рф, сьогодні місцева влада проводить евакуацію з міста Зеленодольськ.

Платіжка за капремонт дороги

За капремонт Зеленодольськ-Апостолове-П’ятихатки бюджетні кошти сплатили фірмі ексдиректора Департаменту ЖКГ та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації часів президентства Віктора Януковича, а нині позаштатного радника мера Дніпра Бориса Філатова з питань капітального будівництва Буріку Олексію Сергійовичу.

Як повідомляли «Наші гроші» з Денисом Бігусом, Бурік регулярно відвідував офіс бізнес-партнера мера Дніпра Бориса Філатова – Корбана Геннадія Олеговича.

Зараз Філатов позиціонує Корбана керівником Центру тероборони Дніпра.

Також, десятки мільйонів гривень з початку війни отримала відома фірма братів Володимира і Леоніда Дубинських – друзів голови  Дніпропетровської військової адміністрації Валентина Резніченка – ТОВ «Група «Капітал Строй» (код 41074702).

За утримання доріг і вулиць в Дніпропетровській області Групі «Капітал Строй» Департаменту ЖКГ та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації заплатив 15-16 березня 2022 року 29.640.782,25 гривень.

Також у березні від Департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпропетровської міської ради (так званий «департамент Лисенка») 29.059.389,81 гривень отримало ТОВ «БВФ «Елітпроект» (код 42890735) за поточні ремонти доріг та утримання доріг і вулиць в Дніпрі.

Як раніше повідомляли «Лица», БВФ «Елітпроект» належить до орбіти Геннадія Корбана.

Власницею 100% «Елітпроекту» є адвокатка Бондаренко Олеся Михайлівна, яка працює за адресою: місто Дніпро, вулиця Січеславська Набережна, будинок 53. Тут також зареєстровані БО «Благодійний фонд Бориса Філатова», Депозітарно-фондова компанія «Славутич-Капітал» Геннадія Корбана та БО «Благодійний фонд «Стратегія Дніпра» Горба-Корбана.

Дніпропетровська обласна прокуратура наразі оскаржує тендер на ремонт доріг від «департамента Лисенка». За фіктивний ремонт доріг «Елітпроект» отримав понад понад 96 мільйонів бюджетних коштів.

Раніше, у квітні 2020 року ця фірма провела неякісний ремонт дорожнього покриття на вул. Янтарній, чим привернула увагу активістів й прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Голова «ОПЗЖ» Дніпропетровщини пообіцяв надати і не надав оцінку ситуації в Україні
«Кривий Ріг Цемент» з «російським слідом» увійшов до ТОП-20 компаній країни з найбільшою виручкою