У п’ятницю, 21 жовтня 2022 року, в Києві на проспекті Академіка Глушкова внаслідок раптового виниклого дорожнього конфлікту сталася бійка зі стріляниною, внаслідок якої загинув 34-річний військовослужбовець Олексій Щербина. 

Про це повідомило поінформоване джерело Dетектив-Info та підтверджується офіційним повідомленням правоохоронців.

Згідно версії слідства, конфлікт відбувся через питання першочерговості проїзду. Три чоловіки гуртом побили потерпілого і поцілили в нього з вогнепальної зброї.

Силовики оперативно звітували про затримання трьох опонентів загиблого військового, що намагалися накивати п’ятами після скоєння злочину. 

За інформацією джерел Dетектив-Info, уся трійця затриманих на столичних Теремках раніше вже мала численні проблеми з законом.

Передусім йдеться про 40-річного уродженця Новомосковського району Дніпропетровської області Леоніда Ігнатенка, за плечима якого три судимості. 

А нещодавно він звільнився від кримінальної відповідальності у зв’язку із сплином термінів давності в справі про викрадення та побиття фермера із села Спаське Анатолія Гайворонського.

Як вважається, Ігнатенка «прихопили» окремо від двох інших фігурантів справи про вбивство військовослужбовця Щербини. Ці двоє молодиків раніше також потрапляли до фокусу уваги правоохоронців.

Йдеться про 23-річного уродженця Київщини Ігоря Котирло, який ще в неповнолітньому віці «відзначився» побиттям опонента неподалік кав’ярні в місті Вишневе восени 2016 року. 

Від відповідальності за умисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч.1 ст.122 КК України) Котирло «врятувала» відмова потерпілого від обвинувачення.

Спортивними навичками може похвалитися й третій затриманий у справі про вбивство на Теремках військовослужбовця достойник – 28-річний тренер з ММА Вячеслав Вільцанюк.

За інформацією джерел Dетектив-Info, саме цього уродженця Києва правоохоронці вважають особою, яка здійснила фатальний для Олександра Щербини постріл. У салоні іномарки, за кермом якої перебував Вільцанюк, «копи» вилучили карабін TsvircconS та дозвіл на цю зброю, виписаний на період дії воєнного стану на Дніпропетровщині.

Зауважимо, що отриманню дозвільної документації на зброю Вільцанюку не завадив факт його поточного перебування в статусі обвинуваченого в історії про шахрайство (ч.4 ст.190 КК України), що наразі слухається в Голосіївському райсуді Києва. 

Йдеться про cправу використання класичної схеми, яку охрестили «Алло, мама?!», коли особам похилого віку телефонують аферисти, що відрекомендовуються правоохоронцями/лікарями та вимагають термінової передачі коштів задля врятування життів або звільнення від відповідальності родичів жертв.

Після арешту Вільцанюка до суду з клопотанням щодо передачі його на поруки зверталися трудові колективи ГО «Київський спортивний клуб бойових мистецтв» та ТОВ «СК «Спарта-Панкратіон». У червні 2020 року спортсмена перевели на цілодобовий домашній арешт, невдовзі після чого обвинувальний акт відносно нього скерували для розгляду по суті до суду.

Є інформація, що один з клубів, який брав на поруки Вільцанюка належав державному зраднику Іллі Киве.

Зеленський ввів у дію санкції проти російських олігархів, які раніше запровадив Захід
Директор фірми Астіонів перейшов на бік ворога у Херсоні